BMW verkoopt 10.000 EV’s in één maand

Bron: www.automobielmanagement.nl

De BMW-groep heeft in september voor het eerst meer dan 10.000 elektrisch aangedreven auto’s in één maand verkocht.

Van de negen EV-modellen werden er in totaal 10.786 aan klanten afgeleverd. Dat aantal ligt de helft hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Over de eerste negen maanden verkochten BMW en Mini samen 68.687 elektrisch aangedreven voertuigen, dat is bijna twee-derde meer dan een jaar eerder.
“We zijn blij met de aanhoudend sterke verkoopontwikkeling van onze ongeëvenaarde range aan elektrische voertuigen. Onafhankelijke rapporten bevestigen onze leidende positie bij elektromobiliteit,” zegt dr Ian Robertson, in de raad van bestuur verantwoordelijk voor verkoop en voor het merk BMW. “Dit jaar hebben we al meer EV’s verkocht dan in heel 2016 en we liggen op koers om ons doel van 100.000 stuks aan het eind van dit jaar te halen.”


Over de hele linie kwam de Duitse groep met 239.764 nieuwe auto’s en motoren nauwelijks hoger uit dan een jaar geleden. Over de eerste drie kwartalen staat de stand nu op 1.811.234 exemplaren, dat is 3,7 procent meer op jaarbasis. Daarbij deden de motoren het een stuk beter dan de vierwielers want die kwamen over september ruim 15 procent hoger uit.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*