VIDEO-Met deze e-bike fiets je over het water

Door: Rutger Otto                  www.bright.nl

De Hydrofoiler XE-1 is een elektrische waterfiets. Het ziet eruit alsof je op een hometrainer naar de overkant trapt.

De nieuwe e-bike voor op het water van het bedrijf Manta5 is een soort hometrainer met daaronder draagvleugels en een propeller die onder het water blijven. Aan boord is een 400 watt motor en een accu voor trapondersteuning. Als je stopt met fietsen, zinkt de XE-1 niet direct, omdat de fietsen modules bevat die blijven drijven.

De e-bike is nog niet klaar. Op dit moment is er alleen een prototype die één uur aan fietsen met ondersteuning biedt. De maximale snelheid ligt tussen de 15 en 20 kilometer per uur. De uiteindelijke versie gaat mogelijk sneller. Onderdelen van de fiets zijn gedeeltelijk te ontkoppelen om in een auto te vervoeren. De Hydrofoiler XE-1 is bedoeld voor mensen die tussen de 70 en 100 kilo wegen en kan gebruikt worden in zowel zoet als zout water. De prijs en introductiedatum zijn nog niet bekend.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*