VIDEO-Uber bouwt nepstad voor zelfrijdende auto

Bron: www.bright.nl

Uber heeft in Pittsburgh een parcours gebouwd om zijn zelfrijdende auto te testen. Het bevat een rotonde, nepauto’s en plots overstekende dummy’s.

Het zelfrijdende autoproject van Uber gaat nog niet op rolletjes. Na een ongeluk met een van hun testauto’s haalde Uber de auto’s van de openbare weg en in mei 2017 werd het hoofd van de zelfrijdende tak ontslagen. Hij wordt ervan verdacht technische bedrijfsgeheimen te hebben gestolen van Google. Maar dat wil niet zeggen dat Uber het project laat varen.

Eerder deze maand plaatste het bedrijf een video online waaruit bleek dat het een nepstad gebouwd heeft in Pittsburgh om uitgebreid te kunnen testen, schrijft Business Insider. Het gebied is 42 hectare groot en bevat containers die gebouwen moeten voorstellen en dummy’s die plots de weg oversteken. De nepwijk is vooral bedoeld om operators trainen. Als ze dat achter de rug hebben zijn ze klaar om de zelfrijdende auto’s in het gewone verkeer op afstand in de gaten te houden.

Meer nepwijken

In Amerika zijn al meer nepsteden en nepwijken voor zelfrijdende auto’s gebouwd. Zo heeft de University of Michigan de stad genaamd Mcity, waar onder ander Ford autonoom proefrondjes rijdt. Google kan natuurlijk niet achterblijven en test zelfrijdende auto’s in de nepstad Castle.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*