Nederlandse coachbuilder komt met Tesla Shooting Brake

Een Nederlands coachbuilding- en designteam is onlangs gestart met de productie van een volledige elektrische Shooting Brake, gebaseerd op de Tesla Model S.

Het project is een jaar geleden gestart, in opdracht van de Nederlandse collecteur Floris de Raadt, een enorme fan van Shooting Brakes. Hij heeft meerdere one-offs in bezit gehad en vond het blijkbaar tijd voor ene eigen/unieke versie. De Raadt is ondernemer en onder andere eigenaar van Elipo, Nederlands eerste importeur van elektrische voertuigen. De Nederlandse ontwerper Niels van Roij heeft hem geholpen met het design, waarna coachbuilder RemetzCar onlangs de productie op zich nam. RemetzCar kennen we onder andere van de Tesla lijkwagen en de Audi A8L van Willem Alexander

De elektrische Shooting Brake zal worden onthuld in de eerste week van maart 2018 (autoshow van Genève). In totaal wil men 20 exemplaren gaan maken. Mocht je interesse hebben; de orderboeken zijn inmiddels geopend.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*