Laadstations in Verenigde Staten voorbij 50.000

Het aantal laadstations in de Verenigde Staten is officieel voorbij het punt van 50.000 stuks gegaan. Velen stellen dat daarmee de omslag naar elektrisch rijden definitief is ingezet. Volgens de voorspellingen zullen er binnen tien jaar nog eens 25.000 bij komen in het land. Daarmee zal de dekking nagenoeg landelijk zijn gemaakt.

Kip en ei

Lange tijd werd gesteld dat de relatie tussen elektrisch rijden en oplaadpunten er één was zoals de kip en het ei. De vraag die gesteld werd was simpel. Moeten er eerst oplaadpunten komen zodat mensen elektrisch gaan rijden? Anderen draaiden de vraag om. Moeten mensen meer elektrisch gaan rijden om meer oplaadpunten af te dwingen? Inmiddels is duidelijk dat de twee hand in hand gaan. De groei gaat gelijkmatig.

45 miljard

In het rapport dat rondom de mijlpaal werd gepresenteerd is een voorspelling opgenomen. Die stelt dat in het jaar 2025 er zo’n 75.000 oplaadpunten in het land zijn. Daarmee moet een omzet van 350 miljoen dollar worden behaald. Wereldwijd voorzien experts een groei van zo’n 47 procent in oplaadpunten. Samen moeten die een branche vormen die zo’n 45 miljard dollar aan omzet moet gaan halen. De oplaadpunten zijn in twee groepen uit te splitsen. In de eerste plaats gaat het om de private oplaadpunten. Daarnaast zijn er steeds meer commerciële oplaadstations in het land te vinden. Door sharingplatforms brengen beide vormen straks meer op.

Californië

De staat die veruit voorop loopt met laadstations in de Verenigde Staten is Californië. Eén op de drie oplaadpunten in het land is daar gevestigd. het gaat op dit moment om meer dan 15 duizend stuks. Dit is niet vreemd. een groot deel van de industrie voor elektrische voertuigen is hier ook gevestigd. Daarnaast zijn ook de technologiebedrijven die veel bijdragen aan elektrische en autonoom rijdende auto’s hier gevestigd. Dit betekent dat zij ook een voortrekkers rol nemen in het elektrisch rijden in het land.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*