SHELL VERSNELT DIENSTVERLENING ELEKTRISCHE AUTO

SHELL BREIDT DIENSTEN VOOR LADEN ELEKTRISCHE AUTO FLINK UIT

Shell heeft het afgelopen jaar diverse investeringen gedaan om zijn diensten aan elektrische voertuigen uit te breiden. Zo had de olie-gigant eerder al aangekondigd dat ze in Groot-Brittannië en Nederland snelladers voor de elektrische auto gaan plaatsen bij de bestaande benzinestations. Deze maand werd zelf de eerste snellader van het merk zelf gesignaleerd. Een snellader voor elektrische voertuigen van Shell, wie had dat ooit gedacht.

Maar de olie-reus versnelt zijn elektrische voertuigpoging deze week met de aanschaf van een groot laadnetwerk.

SHELL NEEMT NEWMOTION OVER VOOR ONBEKEND BEDRAG

NewMotion, de grootste exploitant van elektrische laadstations van Europa met meer dan 30.000 laadpunten en 80.000 elektrische auto houders die hun netwerk gebruiken, is door Shell overgenomen voor een onbekend bedrag.

Sytse Zuidema, CEO van NewMotion, zei over de aankondiging:

“We zijn erg blij om zo’n sterke investeerder te hebben die onze missie volledig ondersteunt. Hierdoor kunnen we in heel Europa verder kunnen groeien op een moment dat de overgang naar elektrische voertuigen in versnelt. We zijn opgetogen dat onze voortdurende missie en geloof in een overgang naar minder vervuilende vervoersbron zo sterk is onderschreven door Shell, een van de grootste energiebedrijven ter wereld.”

Het bedrijf zal zijn netwerk onder hetzelfde merk blijven exploiteren en Shell zal helpen dit uit te breiden.

Matthew Tipper, Shell’s Vice President voor Nieuwe Brandstoffen, zei over de aankondiging:

“De aankondiging van vandaag is een eerste stap om ervoor te zorgen dat klanten in de komende decennia een reeks keuzemogelijkheden krijgen. Nieuwe technologieën komen samen met traditionele transportbrandstoffen. Dit biedt klanten de flexibiliteit om hun elektrische voertuigen thuis, op het werk en onderweg te laden. Wanneer je de mogelijkheden voor thuisladen toevoegt aan de huidige uitrol van snellaadstations op Shell stations, geloven we dat we de volledige oplossing bieden die nodig is om de toekomst van elektrische voertuigen te ondersteunen”

SHELL INVESTERING VOORAL IN THUISLADERS EN LAADPUNTEN VOOR DE ZAKELIJKE MARKT

Aangezien NewMotion voornamelijk Type 2 opladers voor thuisgebruik en de zakelijke markt verkoopt en exploiteert, lijkt het erop dat Shell een aanvulling zoekt op de uitbreiding van snelladers op haar eigen stations.

Shell begrijpt dat het opladen van elektrische auto’s iets heel anders is dan hoe een brandstofauto van energie wordt voorzien. Met brandstof aangedreven auto’s draait alles om de benzinestations, maar bij elektrische auto’s worden de meeste auto’s thuis opgeladen of daar waar de auto’s langere tijd geparkeerd zijn.

Als een gigant als Shell zich ook in deze markt gaat begeven wordt het natuurlijk pas echt interessant.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*