Skoda start in 2020 met de productie van zijn eerste elektrische auto: een belangrijke stap in de uitvoering van de toekomstplannen van de overkoepelende Volkswagen Groep.

In 2025 moeten er ten minste vijf volledig elektrisch aangedreven Skoda’s in de showroom staan. De eerste daarvan is een SUV-coupé die gebouwd zal worden in Tsjechië.

Het gaat hier om de productieversie van de Skoda Vision E Concept die eerder dit jaar werd gepresenteerd. Skoda liet toen al doorschemeren dat het werkt aan een elektrische aandrijflijn met een vermogen van 220 kW (300 pk) en een actieradius van 500 km.

Eerste een plug-in hybride

Voordat de eerste elektrische Skoda uit de fabriek rolt, wordt in 2019 eerst een plug-in hybrideversie van de Skoda Superb op de markt gebracht. In de fabriek in Mladá Boleslav worden naast elektrisch aangedreven auto’s ook elektrische componenten voor plug-in hybrides voor verschillende merken van de Volkswagen Group geproduceerd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*