Subtiele opfrisser voor Citroën e-Méhari

Citroën voert enkele wijzigingen door op de aandoenlijk ogende e-Méhari. Weten welke? We zetten ze hier allemaal op een rij.

Betere inzetbaarheid

Een van de belangrijkste noviteiten is de komst van een Hard Top-versie met zijruiten en een te openen achterruit. Op deze manier verhoogt Citroën de inzetbaarheid van de elektrische SUV. Voorheen kon de bestuurder namelijk best nat worden als er plotseling een buitje viel omdat er geen zijruiten in de e-Méhari zaten.

Interieur opgefrist

Het interieur heeft de grootste opfrisser gekregen. Citroën gebruikt voortaan zachtere kleuren. Ook de stoelen zijn nieuw.

Meer koppel

De aandrijflijn blijft grotendeels ongewijzigd. Citroën installeert nog altijd een lithium-polymeer LMP-batterij van de Franse Bolloré groep. Zijn topsnelheid bedraagt 110 km/u, maar de hoeveelheid koppel is gestegen van 140 naar 166 Nm. De actieradius komt op papier uit op 195 kilometer (NEDC). Het opladen via een 16A-outpuut duurt 10,5 uur.

Niet voor Nederland

De Nederlandse importeur heeft nog altijd geen plannen om de Citroën e-Méhari naar Nederland te halen. In Frankrijk kost de e-Méhari 19.500 euro, maar dat bedrag is inclusief 6.000 euro milieubonus.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*