Tesla van Elon Musk verder de ruimte in dan gepland!!!

De rode Tesla Roadster gaat verder dan was bedoeld de ruimte in. De auto krijgt een andere baan om de zon dan was verwacht.

De Tesla Roadster had na de succesvolle lancering van de Falcon Heavy-raket een baan om de zon moeten krijgen tussen de aarde en Mars. Maar de raket van ruimtevaartbedrijf SpaceX lijkt de auto verder dan gepland te hebben geschoten, waardoor hij ook de planetoïdengordel tussen Mars en Jupiter zal aandoen. Dat blijkt een tweet van SpaceX-ceo Elon Musk.

De Tesla komt nu in een baan die relatief dicht bij die van de dwergplaneet Ceres komt. “We verwachten dat de auto enkele honderden miljoenen jaren, en misschien zelfs meer dan een miljard jaar, in de baan zal blijven”, zei Musk eerder. SpaceX streamde vannacht urenlang live beelden van ‘Starman’. Op de bestuurdersstoel van de auto, die van Musk is geweest, zit een paspop.

Middelste raketbooster gecrasht

Musk bevestigde tijdens een persconferentie dat de middelste booster van de Falcon Heavy-raket is gecrasht in zee. Door een gebrek aan brandstof konden twee van de drie benodigde motoren van de core niet worden ontstoken. Met een snelheid van 480 km/u stortte de core op 100 meter afstand van het schip in de oceaan.

De rest van de lancering van Falcon Heavy vanaf Cape Canaveral in Florida was wel succesvol. De side boosters van de raket wisten veilig te landen bij de ruimtevaartbasis. De Falcon Heavy is de zwaarste draagraket in een halve eeuw tijd.

Nog geen bemande missies

Elon Musk zei eerder deze week dat de Falcon Heavy mogelijk niet meer voor bemande ruimtemissies zal worden gebruikt, zoals eerder het plan was. De ontwikkeling van het ruimteschip Core Dragon, dat door de Falcon Heavy zou worden gelanceerd, is tijdelijk stilgelegd, aldus Musk.

SpaceX focust zich op een nog krachtigere raket met de naam BFR, wat staat voor Big Fucking Rocket. Mocht het BFR-project vertraging oplopen, dan kunnen de plannen weer wijzigen, zegt Musk.

Mars en stedentrips

Doel van de BFR is uiteindelijk om ook mensen naar Mars te kunnen vervoeren. Vanaf 2022 moet de raket eerst vracht naar Mars transporteren. De BFR zou uiteindelijk ook tussen 80 en 200 mensen met trip kunnen meenemen.

Elon Musk wil dezelfde raketten ook tussen steden laten vliegen, om te concurreren met vliegtuigmaatschappijen. Je zou dan van Parijs naar New York vliegen in een half uur.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*