Toyota i-ROAD: lollig, maar bloedserieus

De Toyota i-ROAD is wellicht de lolligste Toyota van dit moment. Maar vergis je niet: hoe grappig deze Toyota er ook uit ziet, het idee erachter is bloedserieus. De onderstaande video maakt in één klap duidelijk waarom de Toyota i-ROAD nou zo leuk is.

Grappig nietwaar? Met de Toyota i-ROAD slalom je als het ware door het verkeer! De driewieler biedt plaats aan twee personen, dubbel plezier dus. En met zijn verschillende kleurtjes vrolijkt de Toyota i-ROAD zelfs de meest deprimerende stad op.

Volledig elektrisch

De i-ROAD is een ‘Personal Mobility Vehicle’ (PMV). Ultracompact, volledig elektrisch en bedoeld voor in de stad. Want juist hier laat de luchtkwaliteit nogal eens te wensen over. En omdat onze driewieler geen uitstoot kent, levert-ie dus hier een positieve bijdrage aan. Met een volle accu kom je 50 kilometer ver, ruim genoeg voor stedelijke gebieden.

Superwendbaar

Een ander voordeel van de i-ROAD dat juist in de stad van pas komt, is dat-ie superwendbaar is. De ‘Active Lean’-techniek zorgt dat je extreem korte bochten kunt draaien. Je hangt als het ware in de bocht! De draaicirkel is slechts 3 meter. Ter vergelijking: die van de AYGO is 9,6 meter. Straatjekeren is dus kinderspel.

Vier op één parkeerplek

Ook ideaal in de stad is dat de i-ROAD slechts 2,35 meter lang is. (AYGO: 3,45 meter.) Verder is hij 85 centimeter smal. Dat biedt nieuwe mogelijkheden voor parkeren. Kijk maar eens wat we in Tokio doen. De i-ROAD is zo compact dat er wel vier op één normale parkeerplek passen!

Deelauto in Tokio
De Toyota i-ROAD is niet te koop. Nog niet in ieder geval. Wel rijdt hij in Tokio als deelauto rond. Zo hebben we de i-ROAD in eerste instantie ook bedoeld, als deelauto.

Klik op de link voor de film:

https://www.toyota.nl/over-toyota/toyota-world/2015-042-i-ROAD.json#/youtube/VdFXS8UExhw

 

 

 

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*