Microlino is afgeleide van BMW Isetta

De aloude BMW blijkt een dankbare bron van inspiratie voor hedendaagse, compacte elektrische auto’s.

Het vormt een categorie op zich. De elektrische stadsauto, zoals de Unity, e.Go Life, Renault Kwid en de Eagle EG6330K. Er komen er veel op de markt, omdat de behoefte aan goedkoop elektrisch vervoer groot is. In opkomende markten die gunstig tegenover elektrisch rijden staan, maar ook binnen Europa.

Eén van die nieuwe elektrische auto’s is een hedendaagse interpretatie van de BMW Isetta, ronduit retro en aardig geslaagd. De Microlino. Een olijk, bolvormig wagentje. Met afhankelijk van het gekozen accupakket een rijbereik van 120 of 215 km, er is keuze uit 8 kWh en 14,4 kWh. De topsnelheid is begrensd op 90 km/u. Accelereren van 0-50 km/u gaat in vijf seconden. Het vermogen is bescheiden met 15 kW (20 pk) en een koppel van 110 Nm. Een roldakje zorgt voor de nodige frisse lucht en toegang tot het binnenste is als vanouds via de voorzijde mogelijk.

De plannen zijn al een aantal jaar oud. Leveringen gaan halverwege dit jaar van start, aanvankelijk in Zürich (Zwitserland) en München (Zuid-Duitsland). De auto is te koop voor ongeveer € 12.000. Voor het bouwen heeft de Zwitserse fabrikant Microlino een samenwerkingsverband gesloten met het Italiaanse Tazzari. We zullen zien of dit voorbeeld van retro aanslaat. In China is overigens ook een Isetta-afgeleide te koop, de eerdergenoemde Eagle EG6330K.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*