Bentley en Philippe Starck leveren ev-lader

Nu de banaliteit bij Bentley haar intrede doet, en er in plaats van een veelcilinder met een verbruik waar niemand acht op slaat, zowaar een plugin-hybride beschikbaar komt, wordt er direct ook maar een fatsoenlijke laadoplossing geboden.

Het komt nogal vaak op het tweede plan, omdat menigeen zich blind lijkt te staren op de omvang van het accupakket. Maar het opladen van elektrische auto’s en plugin-hybrides is toch echt een onvermijdelijkheid. Nu de Bentley Bentayga Hybridwereldkundig is gemaakt, komt er direct ook een laadpunt beschikbaar. Met een meer dan verantwoord ontwerp, waarvoor Bentley en de fameuze ontwerper Philippe Starck de handen ineen hebben geslagen.

Het laadstation wordt ook wel als Power Dock concept aangeduid. Dat betekent dat specificaties vooralsnog ontbreken. Wel zijn er verantwoorde materialen gebruikt, waaronder eco-linnen, thermohardend hars van biologische oorprong en gegoten aluminium. Dat klinkt indrukwekkend en ziet er ook heus niet verkeerd uit. Een goedmoedige bol, die door zijn aluminiumkleur toont als een vrij sobere brandhaspel. Discreet. Maar wel voorzien van een Bentley-logo en de actuele oplaadstatus.

De Bentley Bentayga Hybrid heeft een 3.0 V6, een elektromotor en een accupakket met een capaciteit van 14,1 kWh.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*