PAGANI KOMT IN 2025 MET ELEKTRISCHE AUTO

Pagani, fabrikant van supercars, komt in 2025 met een elektrische auto. Dat heeft Horatio Pagani gezegd in Spaanse media. De auto moet volledig in de stijl blijven van de huidige auto’s van het merk. Om die reden zal het tot 2025 duren voor een voertuig ontwikkeld is dat geheel naar tevredenheid is.

VIERDE

Pagani heeft snel naam gemaakt voor zichzelf. Het merk heeft tot op heden pas twee modellen gelanceerd. Wel is het op dit moment aan het derde en vierde model bezig. De elektrische variant zal als vierde aan de beurt zijn. Voor die tijd komt eerst nog een brandstofvariant op de markt. Daarvoor werkt het samen met onder andere AMG. Juist uit die samenwerking is het idee voor een elektrische variant ontstaan.

MOTOREN

Pagani is van mening geworden dat de motoren die voor supercars nodig zijn simpelweg niet meer houdbaar zijn. Volgens de leiding van het bedrijf zal na 2025 niemand die nog gebruiken. Dit komt vooral omdat de uitstootregels steeds strenger zullen worden. Dit is inmiddels al langer bekend. Om die reden zal het bedrijf zich net als veel andere fabrikanten meer en meer op EV’s gaan richten. Op dit moment werkt een team van twintig werknemers hieraan. Sommige fans van de auto’s vinden het jammer dat de V12-motor lijkt te gaan verdwijnen in de toekomst. Het biedt volgens het bedrijf wel veel nieuwe mogelijkheden.

AUTONOOM RIJDEN

Pagani heeft wel duidelijk gemaakt dat het niet verder zal gaan dan een elektrische motor. Zo is het bedrijf bijvoorbeeld niet voornemens om autonoom rijden in zijn modellen mogelijk te maken. Het merk ziet zijn auto’s als speeltjes voor liefhebbers van autorijden. Het zou dan averechts werken als het juist de mogelijkheid om te rijden wordt weggenomen. De auto wordt specifiek ontwikkeld om het rijden zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dit blijft ook in de toekomst zo.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*