WAARSCHUWING VOOR TEKORT AAN LAADPALEN

De European Automobile Manufacturers Association (ACEA) waarschuwt voor een mogelijk tekort aan laadpalen in Europa.

Laadpalen beter verdelen

De ACEA vindt bovendien dat de laadpalen onevenredig over de lidstaten zijn verdeeld. Dat moet veranderen, zodat de verkoop van elektrische auto zich in alle lidstaten goed kan ontwikkelen.

Lange weg te gaan

Europa zet vol in op de batterij elektrische auto, nog veel meer dan waterstoftechnologie. Fabrikanten spelen daarop in en introduceren de komende jaren tientallen volledig elektrische auto’s. De Europese Commissie hoopt te bereiken dat in 2030 ongeveer 30 procent van alle nieuwe verkochte auto’s een EV zal zijn. Dat is nog een lange weg te gaan, maar voor ACEA reden genoeg om de hamer te pakken en tegen de alarmbellen te slaan.

Nederland heeft grootste aanbod laadpalen

Er zijn volgens de ACEA ongeveer twee miljoen laadpalen nodig in heel Europa in 2025. Op het moment van schrijven staan er in Europa nog ongeveer honderdduizend, waarvan 76 procent in vier lidstaten staan. Nederland heeft als het om laadpalen gaat het grootste aanbod, want 28 procent van alle laadpalen in Europa staat in Nederland, gevolgd door Duitsland (22 procent), Frankrijk (14 procent) en het Verenigd Koninkrijk (12 procent).

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*