D66 WIL SNELLER EN MEER LAADPALEN IN UTRECHT

Coalitiepartij D66 wil dat er veel sneller meer laadpalen voor elektrische auto’s worden geplaatst in de stad Utrecht. Er zijn schriftelijke vragen bij het college van burgemeester en wethouders ingediend.

‘Elektrisch rijden wordt nu onvoldoende gestimuleerd in de stad’, zegt raadslid Maarten Koning. Met zijn partijgenoten maakte hij een rondgang langs huidige en toekomstige gebruikers van elektrische auto’s en autodealers. Hieruit bleek dat veel Utrechters geen elektrische of hybride auto kopen vanwege het onvoldoende aantal laadpalen in de buurt.

Laadinfrastructuur

Ook duurt het lang voordat een laadpaal geplaatst is, en dat het aantal laadpunten minder snel stijgt dan het aantal elektrische auto’s. ‘Er moet genoeg laadinfrastructuur zijn om het echt aantrekkelijk te maken voor mensen om een elektrische auto te gaan rijden. Wij willen dat Utrecht koploper is en blijft op het gebied van (stimuleren van) elektrisch rijden. Daarom willen wij dat de oplaadcapaciteit vooruitloopt op de vraag naar elektrisch vervoer’, aldus Maarten Koning.

Een logische stap om de aanschaf van elektrische auto’s te stimuleren, is volgens Koning om de doorlooptijden voor de aanvraag van een laadpaal te verkorten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*