Vergne sluit F1-rentree niet uit: “Er spelen wat dingen”

Jean-Eric Vergne sluit niet uit dat hij volgend jaar weer op de Formule 1-grid staat. De regerend kampioen in de Formule E, die eind 2014 na drie jaar bij Toro Rosso te hebben gereden aan de kant werd geschoven door Red Bull, is naar eigen zeggen benaderd door een team. “Maar niet door Red Bull”, vertelt hij.

“Het is heel grappig, want twee jaar geleden was de deur naar de Formule 1 nog dicht voor mij”, zegt Vergne in de nieuwste aflevering van The Autosport Podcast. “Op dit moment staat de deur niet volledig open, maar ik ben in gesprek met wat teams en er beginnen wat dingen te spelen. De overstap van Daniel Ricciardo naar Renault heeft de rijdersmarkt op haar kop gezet. Dat sommige teams me bellen met de vraag wat mijn plannen zijn, voelt als ‘ah, ik besta voor de Formule 1!’. Het zou heel mooi zijn om een echte kans in de F1 te krijgen. Ik heb daar nog wat werk af te maken. Met alles dat ik recent heb geleerd en hoeveel ik mezelf heb verbeterd, zou het denk ik een heel ander verhaal worden.”

Vergne greep twee keer naast een stoeltje bij Red Bull Racing. Voor het seizoen 2014 kreeg Ricciardo de voorkeur als opvolger van Mark Webber, een jaar later maakte Daniil Kvyat na het vertrek van Sebastian Vettel promotie naar het hoofdteam van de Oostenrijkse energiedrankenreus. Vergne hoopte op een vierde jaar bij Toro Rosso, maar dat team gaf de voorkeur aan Carlos Sainz Jr. als collega van Max Verstappen.

Vergne keert niet ten koste van alles terug in de Formule 1. “Ik zou niet aan de slag gaan bij een team waar ik mezelf niet zou kunnen bewijzen”, vervolgt de Fransman. “Als ik naar een team ga dat niet meedoet om de punten, dan verdwijnt alles waar ik hard voor heb gewerkt na één jaar weer”, refereert hij aan zijn goede prestaties van de afgelopen jaren, zoals zijn Formule E-titel. “Misschien niet na één jaar, maar ik wil al mijn harde werk niet op het spel zetten door terug te keren in de Formule 1 bij een team waar ik niet competitief kan zijn.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*