ELEKTRISCHE FORD MET MUSTANG-INVLOEDEN IN AANTOCHT

Ford lanceert in 2020 een volledig elektrisch performancemodel dat geïnspireerd is op de Ford Mustang. Vandaag geeft het merk alvast een eerste indruk.

Ford Team Edison

Het model wordt ontwikkeld door Ford Team Edison, dat speciaal is opgericht om nieuwe en vooral spannende EV’s voort te brengen. Het team heeft naar eigen zeggen een vrijbrief gekregen om op ‘onconventionele en innovatieve wijze’ elektrische voertuigen te ontwikkelen.

De op de Ford Mustang geïnspireerde EV is de eerste auto die door Ford Team Edison ontwikkeld wordt. Het model komt in 2020 op de markt en met een beoogde actieradius van 482 km.

Hier blijft het echter niet bij, want Ford investeert 11 miljard dollar om de ontwikkeling van elektrische auto’s te versnellen. Het merk streeft naar een productaanbod van veertig geëlektrificeerde modellen in 2022, waarvan 16 volledig elektrisch. Wordt vervolgd dus.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*