PRODUCTIE TESLA MODEL 3 KOMT EINDELIJK GOED OP GANG

Tesla heeft de smaak te pakken.

Tesla komt de laatste tijd niet heel positief in het nieuws. Gelukkig kent het bedrijf ook lichtpuntjes. Het blijkt bijvoorbeeld dat de productie van de Tesla Model 3 nu echt goed op gang komt.

Eerst weinig Model 3’s

Tesla bouwt de Model 3 sinds het vierde kwartaal van 2017. Tesla produceerde toen ongeveer enkele duizenden exemplaren van de Model 3 op een totaal productieaantal van ongeveer 25.000 auto’s, dus inclusief Model X en Model S. In het eerste kwartaal van 2018 produceerde Tesla zo’n 35.000 auto’s, waarvan een kleine 10.000 Model 3’s.

Toen heel veel Model 3’s

In het tweede kwartaal van 2018 heeft Tesla grote stappen gezet. Tesla bouwde in totaal 53.339  auto’s, waarvan meer dan de helft een Model 3-badge had. De absolute klapper viel in het derde kwartaal van dit jaar. Tesla wist in die drie maanden 80.142 auto’s te bouwen waarvan meer dan 50.000 exemplaren van de Model 3. Kijk, now we’re talking. In het vierde kwartaal van 2018 hoopt Tesla de productie nog verder te kunnen opvoeren.

Medio 2019

De levering van de Tesla Model 3 in Nederland start naar verwachting medio 2019. De vanafprijs van Tesla’s kleinste sedan is nog niet altijd niet bekend. Reken op ongeveer 45.000 tot 50.000 euro.

Nieuwe voorzitter

Tesla moet in de tussentijd ook voor een andere bestuursvoorzitter zorgen, omdat Elon Musk die functie niet langer mag uitvoeren. James Murdoch – nu nog CEO van mediaconglomeraat 21st Century Fox – wordt genoemd als nieuwe voorzitter van Tesla. Officieel heeft Tesla dat nog niet bevestigd. We gaan het zien.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*