Ruim een derde van consumenten ziet elektrische auto als optie

Vier op de tien consumenten zouden bij de aanschaf van een volgende auto een volledig elektrisch exemplaar overwegen. Voor 11 procent van die ondervraagden is een elektrische auto een zekere optie.

Dat blijkt uit een peiling van het ING Economisch Bureau onder zo’n 18.000 mensen. De overige 29 procent geeft aan een elektrische auto “misschien” te overwegen.

Een grotere groep, 50 procent, zegt nog niet toe te zijn aan een elektrisch voertuig. Nog eens 10 procent heeft geen mening. Twijfels rondom de laadinfrastructuur, de elektrische reikwijdte en het prijskaartje van de gemiddelde elektrische auto worden als voornaamste obstakels voor een overstap genoemd.

De peiling volgt op onderzoek van het ING Economisch Bureau van afgelopen zomer, waarin wordt geschetst dat bijna alle nieuw verkochte auto’s in dit deel van de wereld rond 2035 elektrisch zullen zijn.

ING verwacht dat de aanschafs- en gebruikskosten van elektrische voertuigen binnen vijf jaar op het niveau van een brandstofauto zullen zitten

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*