ALLE HENS AAN DEK VOOR JAGUAR-DEALERS DANKZIJ I-PACE

In de maand december is het alle hens aan dek voor autofabrikant Jaguar. Het merk moét voor de jaarwisseling duizenden exemplaren van de elektrische I-PACE op Nederlands kenteken zetten en afleveren aan klanten in verband met de in 2018 geldende 4 procent bijtelling op alle volledig elektrische auto’s. We spreken Aldo van Troost, PR Manager Jaguar Land Rover Nederland, over deze uitdaging.

Hoeveel exemplaren van de elektrische Jaguar I-PACE verwachten jullie in 2018 op kenteken te zetten?

“Wij verwachten nog steeds de eerder gecommuniceerde aantallen van 3.500 stuks te kunnen gaan registreren in 2018.”

Kunnen jullie alle klanten die een I-PACE hebben besteld een auto leveren of in ieder geval 4 procent bijtelling garanderen?

“Dit is op dealerniveau besproken met de klant. Hier hebben we geen landelijk beeld van.”

Hoeveel vrachtauto’s met Jaguar I-PACE-modellen aan boord zijn er dagelijks op pad?

“De meeste auto’s komen in de laatste twee maanden op ons af. Er gaan zeven exemplaren van de Jaguar I-PACE op een trailer dus het zouden er zo maar zo’n 500 vrachtwagens kunnen zijn, ware het niet dat deze ook weer verdeeld worden over onze 21 Jaguar-dealers in Nederland.”

Hoe regelen jullie de afleveringen? Één op één of met grotere groepen tegelijk?

“Dit verschilt per dealer, sommige hebben extra personeel aangenomen en leveren één op één af. Andere dealers doen een gezellige groepssessie waarbij alle ins en outs van de auto al voor aflevering gedemonstreerd worden.”

Wat is in jullie de ogen de grootste uitdaging?

“Alle Jaguar I-PACE’s in de laatste twee maanden van 2018 registreren en afleveren!”

Wat zijn jullie verwachtingen voor 2019 met de Jaguar I-PACE nu de bijtellingsregeling in 2019 op de schop gaat?

“Wij verwachten dat de Jaguar I-PACE ook in 2019 een interessante auto blijft met een gemiddelde bijtelling van 11/12 procent. Dat is nog altijd een stuk voordeliger dan een benzine of diesel met 22 procent bijtelling!”

De eerste klanten rijden inmiddels rond. Wat zijn hun reacties?

“Op dit moment zijn we nog druk bezig met registreren en afleveren en nog niet met het nabellen van klanten om hun ervaringen te kunnen aanhoren. Dit gaan we zeker nog doen.”

Welke opties zijn het meest besteld op de Jaguar I-PACE door klanten?

“Naast de typische Jaguar-opties als lederen bekleding en verwarmde stoelen – die vaak in trimlevels of optiepakketen zitten – is het optionele ‘Black Pack’ erg populair.”

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*