VOLKSWAGEN TOONT ID.BUGGY OP CONCOURS D’ELEGANCE

Old and new: Meyers Manx and ID.Buggy

De Concours D’Elegance in Pebble Beach staat voornamelijk bekend om zijn dure klassieke en exotische auto’s. Zo nu en dan wordt het evenement echter ook gebruikt om een nieuwe auto te tonen aan het enorme publiek. Vandaag was het dan ook de beurt aan de Volkswagen ID.Buggy. Zoals de naam het al zegt is het een buggy, echter dan wel volledig elektrisch aangedreven. Met dit conceptmodel toont Volkswagen aan dat elektrische auto’s geen saaie auto’s hoeven te zijn.

BUGGY

Het concept van de ID.Buggy is niet helemaal vanuit het niets gekomen. De elektrische beachcruiser wordt daarom ook niet voor niets direct naast zijn iconische benzinevariant gefotografeerd. De oudere Volkswagen Buggy zorgt al jaren voor hoge verkoopprijzen op de veiling van Concours D’Elegance in Pebble Beach. Deze buggy is gebaseerd op een motor van een Volkswagen Kever en is onder jongeren enorm populair. Het is juist dit laatste wat de autofabrikant heeft bewogen om de ID.Buggy te ontwikkelen. Net als zijn voorganger is dit gewoon weer een hippe buggy, maar dan wel volledig elektrisch. Vooralsnog is het slechts een concept, maar de eerste reacties op deze auto zijn overweldigend.

CONCEPT

De getoonde ID.Buggy is slechts een concept. Dit zie je direct in een aantal dingen terug. Aan de buitenzijde kunnen wij overigens niets opmerken. Hier lijkt de ID.Buggy rijp voor productie te zijn. Wanneer wij onze ogen echter op het interieur richten zie je toch dat enkele zaken missen. Je mist in deze conceptauto namelijk alle instrumenten die op de normale weg wel minimaal aanwezig moeten zijn. Op dit moment is het interieur dan ook erg kaal en zien wij enkel een zeshoekig stuur en twee pedalen terug in het interieur. Het is dus duidelijk dat deze conceptauto nog zijn weg moet gaan vinden naar de designers voor het interieur. Overigens heeft de ID.Buggy al wel waterafstotend materiaal in het interieur. Of dit materiaal ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden in de productieversie blijft nog maar even de vraag, maar leuk zou het wel zijn.

PRESTATIES

Net als zijn voorganger heeft ook deze ID.Buggy zijn elektrische motor op de achteras liggen. Dit is de tweede hommage die Volkswagen brengt aan de oeroude Buggy. Deze elektrische motor levert 204 pk en trekt een sprint van 0-100 km/h in 7.2 seconden. Volgens Volkswagen ligt de topsnelheid van de ID.Buggy op 160 km/h. Volkswagen heeft voor deze beachcruiser gekozen voor een 62 kWh accupakket. Hiermee moet een actieradius gehaald worden van 250 kilometer. Dit lijkt niet veel, maar voor waar hij bedoeld is lijkt dit meer dan voldoende te zijn.

IMAGO

Momenteel hebben elektrische auto’s een beetje stoffig imago opgedaan. Ze zijn wat suf als je kijkt naar de betaalbare versies. Je hebt daarnaast supercars die op basis van een plug-in hybride werken. Deze doen gelukkig weer wat stof weg laten waaien. Volkswagen toont echter met dit concept aan dat een elektrische auto ook gewoon leuk kan zijn. Het is dan ook de voorbode van wat wij nog kunnen gaan verwachten vanuit deze fabrikant. De ID.Buggy is in ieder geslaagd in al zijn vormen en brengt een prachtige hommage aan de oeroude Volkswagen Buggy. Wij hopen dan ook van harte dat het niet enkel bij dit concept blijft, maar dat er werkelijk een productie gepland staat. Dan is direct het imago van een elektrische auto goed opgepoetst.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*