800 km met een elektrische auto?

De Mobi-onderzoeksgroep van de Vrije Universiteit Brussel bouwt momenteel een hightech pilotlijn voor de ontwikkeling en productie van nieuwe batterijtechnologieën voor elektrische voertuigen. Het doel is om de batterijcapaciteit te vergroten zodat elektrische auto’s over langere afstanden kunnen worden gereden zonder op te laden, namelijk maar liefst 800 kilometer. Bovendien moeten de innovaties de batterijkosten verlagen, zodat elektrische auto’s betaalbaarder worden.

 

 

De pilotlijn heeft een ultramoderne droge ruimte, waarvan de nauwkeurig gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur onderzoekers in staat zullen stellen de volgende generatie batterijen te ontwikkelen van innovatieve materialen. In deze ruimte kunnen de vochtigheid en temperatuur nauwkeurig worden geregeld om de veiligheid te waarborgen en de kwaliteit van de geproduceerde batterij te verbeteren. Het dauwpunt is -50 ° C, en de m=kamer kan een dauwpunt van -45 ° C aan, terwijl er twee mensen in werken. Bovendien zal de ruimte worden uitgerust met ultramoderne faciliteiten zoals een kogelmolen, een mescoater en een hete kalandermachine. Het zal voornamelijk worden gebruikt voor de ontwikkeling van solid-state batterijen.

Mobi’s Battery Innovation Center (BIC) is het belangrijkste expertisecentrum van België voor onderzoek en ontwikkeling van energieopslagsystemen voor elektrische voertuigen en stationaire toepassingen. Veel industriële bedrijven ontwikkelen hun R&D met Mobi door gebruik te maken van hun geavanceerde apparatuur en kennis.

 

Directeur Joeri Van Mierlo: “Ons onderzoek groeit voortdurend en heeft al uitstekende expertkennis opgeleverd. Met de installatie van de droge ruimte en onze expertise kunnen verdere ontwikkelingen in batterijtechnologie worden gerealiseerd. ”

 

Het dryroom-project startte op 29 juli van dit jaar en zal worden gebouwd op de VUB-campus in Etterbeek. De bouw duurt zes maanden, dus de pilootlijn en de droge ruimte zullen begin 2020 volledig operationeel zijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*