E-GOLF VOOR WEINIG: ELEKTRISCHE AUTO PRIVATE LEASEN VOOR 299 EURO

Een elektrische auto private leasen is een dure hobby. Maandbedragen van 400 tot 500 euro zijn heel normaal. Nu is de volledig elektrische Volkswagen e-Golf in de aanbieding voor 34.295 euro of 299 euro per maand. Dat is een puike deal, toch?

 

 

Natuurlijk doet Volkswagen de e-Golf in de aanbieding, want de Volkswagen ID.3 komt eraan.’ Dit was onze gedachte toen het persbericht over de Volkswagen e-Golf E-DITION binnenkwam. Dat neemt niet weg dat de e-Golf een prettige elektrische auto is. Hij rijdt lekker en komt ruim 200 kilometer op een acculading. Het is geen ster in snelladen (40 kW max), maar met een accupakket van 35,8 kWh valt de wachttijd te overzien.

e-Golf even duur als Volkswagen ID.3

De speciale editie van de elektrische Golf is 6710 euro goedkoper en heeft een prijs van 34.295 euro. Dat vinden we nog steeds veel geld, want de Volkswagen ID.3 gaat in Nederland minder dan 36.000 euro kosten. Een maandbedrag van 299 euro in de private lease klinkt ons daarentegen als muziek in de oren. Toen Hyundai de Ioniq Electric wilde pushen, betaalde je ‘slechts’ 429 euro per maand.

Leasebedrag van 299 euro wordt al snel 359 euro

Bloedserieus: Volkswagen e-Golf McDrive Edition »

Waarschijnlijk blijft het niet bij 299 euro. Het private leasen is op basis van 10.000 kilometer per jaar en 60 maanden. Wil je meer kilometers of minder maanden, dan betaal je extra. Zo gaat een Volkswagen e-Golf E-DITION met 15.000 kilometer en 48 maanden gepaard met een maandbedrag van 359 euro. In onze ogen nog steeds acceptabel.

Restwaarde elektrische auto

Het grote voordeel van een elektrische auto private leasen is zekerheid. Je hoeft je geen zorgen te maken over de gezondheid van het accupakket en de restwaarde van de auto na 4 of 5 jaar. Want zeg nou zelf: heb jij in 2024 nog interesse in een elektrische auto met een actieradius van 200 kilometer?

Rekenvoorbeeld

Een fascinerend rekenvoorbeeld: stel dat de e-Golf E-DITION van 34.295 euro over 4 jaar nog de helft waard is. Dan daalt hij per maand 357 euro in waarde. Daar komen de verzekering en het (incidentele) onderhoud nog bij. Ja, in dit geval is private leasen voor 359 euro per maand zo gek nog niet.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*