Zweedse elektrische mini-auto nu te bestellen

In de kleine elektrische auto Uniti One passen drie personen, maar de auto heeft wel een bereik van 300 kilometer. Ook is de auto redelijk geprijsd.

 

De Zweedse elektrische mini-auto Uniti One is in een nieuw stadium van de productie beland: de auto is nu ook echt te bestellen. Geïnteresseerden kunnen zich voor eind november 2019 melden, waarbij ze een ‘founders edition’ kunnen bemachtigen.

De auto kost vanaf 17.760 euro, al wordt hier wel de subsidie van de Britse overheid van circa 3000 euro in meegenomen. Dit is flink meer dan de verwachting van een jaar geleden, waarbij de auto nog zo’n 14.900 euro moest gaan kosten.

Het is de vraag of de auto snel naar Nederland komt: hij wordt als eerste in Zweden en het Verenigd Koninkrijk uitgebracht. In midden 2020 moeten de eerste Uniti One’s op de weg rijden.

Drie personen

In Uniti One passen drie personen, waarbij er twee stoelen achter de bestuurdersstoel zijn geplaatst. De achterbank kan ook worden platgelegd om er zo een mini-bestelbusje van te maken met 760 liter bagageruimte.

Standaard wordt de auto geleverd met een 12kw-accu, waarmee zo’n 150 kilometer kan worden afgelegd. Voor 2800 euro extra zit er een 28kw-batterij in voor de dubbele afstand. Via een snellader moet tien minuten laden weer goed zijn voor 100 kilometer.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*