Ford belooft rijbereik van 600 kilometer voor Europese Mustang Mach-E

Ford heeft op donderdag details van de Europese versie van de volledig elektrische Mach-E uit de doeken gedaan. Het merk belooft voor het topmodel van de reeks een rijbereik van maximaal 600 kilometer op één acculading.

Daarmee hoeft de Ford Mustang Mach-E met het 98,8 kWh-accupakket alleen de Tesla Model S Long Range voor zich te dulden, aangezien die auto op papier 610 kilometer ver komt.

Het betreft hier metingen op basis van de WLTP-procedure (Worldwide Harmonised Light Vehicles Test), die doorgaans iets minder conservatief is dan het getal dat uit de test van het Amerikaanse milieuagentschap EPA komt rollen.

Die instantie schat dat de Ford maximaal 483 kilometer ver komt op een volle accu. Eerder ging Ford in Europa nog uit van 540 kilometer rijbereik, wat nu dus naar boven is bijgesteld.

Ford zegt verder dat de afstelling van het onderstel en het stuurgedrag zijn aangepast naar de wensen van de Europese consument. Ook de vierwielaandrijving en de elektronische stabiliteitsregeling zijn bijgesteld.

De voorlopige prijs van een Ford Mustang Mach-E met een maximaal rijbereik van 600 kilometer is vastgesteld op 58.075 euro. Het model met een accupakket van 75,7 kWh staat vooralsnog voor 49.925 euro in de prijslijst.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*