DE LUCID AIR IS OFFICIEEL ONTHULD

Eindelijk onthulde Lucid Motors de productieversie van haar eerste model, de Lucid Air. Deze moet een nieuwe standaard voor de automobielindustrie zetten. De officiële onthulling was afgelopen nacht, via een live webcast vanaf het hoofdkwartier van Lucid Motors in Silicon Valley.

GROOT RIJBEREIK, HOGE LAADSNELHEID EN VEEL RUIMTE

Natuurlijk wisten we vooraf al het nodige over de Lucid Air, maar nog lang niet alles. Er werd dus met grote belangstelling naar de officiële onthulling uitgekeken. De meeste aandacht van de media ging uit naar de actieradius. Lucid Motors blijft bevestigen dat er inderdaad een versie met een actieradius van 832 km (EPA) komt. Dat komt niet allee doordat de auto met een fors accupakket is uitgerust, maar ook bijzonder efficiënt met de energie omgaat. Dat wordt mogelijk gemaakt door een zeldzaam goede aerodynamica en een hoogwaardige aandrijflijn. Ook het laden van de Lucid Air gaat buitengewoon snel. Je kunt in minder dan een half uur voor bijna 500 kilometer laden. Dat is mede te danken aan het 900 Volt-systeem waarmee de auto is uitgerust. Daarnaast is de interieurruimte en bagageruimte voor een auto van dit formaat opmerkelijk groot.

NIEUWE STANDAARD

Door bovengenoemde eigenschappen moet de Lucid Air een nieuwe standaard zetten op het gebied van prestaties, efficiëntie en ontwerp. “Het is de ambitie van Lucid Motors om de elektrische auto beter te maken en daarmee de hele industrie vooruit te helpen om de adoptie van duurzame mobiliteit te versnellen. Het doel van de ontwikkeling van ’s werelds meest geavanceerde elektrische auto is om de hele mensheid te laten profiteren van duurzaam, emissievrij vervoer en ook om nieuwe klanten te laten kennis maken met de wereld van elektrische wagens”, aldus Peter Rawlinson, CEO en CTO van Lucid Motors. “Door te laten zien welke technologische vooruitgang er mogelijk is en de prestaties van elektrische voertuigen naar een ongekend niveau te tillen, hebben we met de Lucid Air een voorbeeldauto voor de hele industrie gecreëerd.”

BUITENGEWONE GROTE ACTIERADIUS

Het vermogen van maximaal 1.080 zorgt – in combinatie met de vierwielaandrijving – voor exceptionele prestaties en een buitengewoon groot bereik. De Lucid Air heeft volgens de laboratoriumtests conform de EPA-meetmethode een actieradius tot maar liefst 832 kilometer. Dat is het grootste bereik dat een in serie geproduceerde elektrische auto tot nu toe heeft behaald.

  • Klik hier voor meer informatie

LAGE LUCHTWEERSTAND

Dat grote bereik haalt de Air mede door de lage luchtweerstand. De Lucid Air is met een CW-waarde van 0,21 de meest aerodynamische in serie gebouwde personenauto ter wereld.

HOGE LAADSNELHEID

Naast de actieradius is ook de laadsnelheid van groot belang. De laadsnelheid van de Lucid Air is dankzij de 900 Volt-techniek opmerkelijk hoog. De Lucid Air kan aan een DC-snellader in 20 minuten met ongeveer 480 kilometer worden bijgeladen. Dat komt overeen met 32 kilometer per minuut.

REVOLUTIONAIR VERLICHTINGSCONCEPT

Ook de verlichtingstechnologie is opmerkelijk. De koplampen van Lucid Air zijn een Micro Lens Array systeem. Dat bestaat uit duizenden ‘lichtkanalen’ waarmee de richting van het licht digitaal gestuurd kan worden.

MEER BINNENRUIMTE DOOR LUCID SPACE CONCEPT

Dankzij het Space Concept biedt de Lucid Air de ruimte van een grote, luxe auto maar met het formaat en de rijeigenschappen van een sportsedan. Lucid Space Concept staat voor het zo compact mogelijk maken en zo slim mogelijk inbouwen van de componenten van de elektrische aandrijflijn van de Lucid Air. Hierdoor kan men een zo groot mogelijk interieurruimte realiseren. Dit concept staat centraal in de architectuur van het Lucid Electric Advanced Platform (LEAP). Hierop worden niet alleen de Lucid Air maar ook de komende Lucid voertuigen gebouwd.

ALEXA SPRAAKASSISTENT

In samenwerking met Amazon heeft Lucid de Alexa Voice Natively spraakassistent in de Lucid Air geïntegreerd. Hiermee kunnen bestuurder en passagiers onderweg gebruik te maken van de volledige Alexa-ervaring.

RIJASSISTENTIE

Hoewel Lucid er amper op ingaat, is de Air voorzien van het geavanceerde ADAS driver-assistance-systeem. Ook combineert het Lucid DreamDrive platform het meest uitgebreide sensorpakket op de markt met een geavanceerd Driver Monitoring System (DMS). Dit systeem is het eerste in zijn soort met 32 sensoren en zit standaard op het topmodel van de Air.

VERKRIJGBAARHEID

De Lucid Air zal in eerste instantie beschikbaar zijn in de VS en Canada, en wordt aangeboden in vier uitvoeringen. Als eerste komt de exclusieve, in een gelimiteerd aantal gebouwde Air Dream Edition. Deze heeft vierwielaandrijving en bereik van 810 kilometer. Dit model zal voorjaar 2021 beschikbaar alleen verkrijgbaar zijn in de VS en Canada vanaf $ 169.000. Medio 2021 komt het model met de grootste acteradius, de Air Grand Touring, dat verkrijgbaar is vanaf $ 139.000. Aansluitend volgt de Air Touring, beschikbaar vanaf eind 2021 voor $ 95.000. Tenslotte komt het standaardmodel van de Air. Dat is in 2022 beschikbaar voor “onder de $ 80.000”.

De beschikbaarheid, prijsstelling en de verdere details van de auto’s in Europa worden op een later tijdstip bekendgemaakt. In Nederland kun je de Lucid Air, met uitzondering van de Dream Edition, al reserveren tegen een aanbetaling van € 900.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*