Eerste levering nieuwe elektrische fietsen en e-scooters politie

De eerste nieuwe dienstfietsen en e-scooters van de politie zijn vandaag uitgeleverd in Amersfoort. District Oost-Utrecht nam als eerste district in Nederland nieuwe fietsen en scooters in ontvangst. In totaal worden in Nederland dit jaar 1259 nieuwe politiefietsen en 98 e-scooters geleverd. Zestig procent van de bestelde fietsen is elektrisch.

Politie herkenbaar of in burger

Daarmee worden steeds meer politiefietsen elektrisch en vervangen de e-scooters de benzinescooters. De fietsen en scooters worden volgens de wensen van de teams geleverd met of zonder politie-striping. Zo kunnen agenten waar gewenst in burger aan het werk of juist duidelijk herkenbaar als politie.

Nieuwe werkwijzen

Plaatsvervangend sectorhoofd Philippe Estourgie van District Oost-Utrecht is enthousiast over de nieuwe vervoermiddelen. ‘In de smalle stegen van de binnenstad van Amersfoort kunnen we met elektrische fietsen snel ter plaatse zijn. En met de nieuwe surveillancefietsen kunnen we nu ook in de kleinere kerngemeenten buiten de stad op de fiets surveilleren. Zo zijn we nog beter benaderbaar voor burgers. En met deze nieuwe vervoermiddelen kunnen we onze werkwijze nog beter aanpassen aan de steeds veranderende manier van werken van criminelen.’

Leveringen

Accell (van oa Batavus en

  • Klik hier voor meer informatie
) uit Heerenveen levert stads- en surveillancefietsen, Santos uit Nieuw-Vennep levert de politiebikes en GreenMo uit Waardenburg de e-scooters. Alles wordt geleverd met bijbehorend onderhoud. De speed pedelecs komen wat later. De aanbesteding daarvan is gestart en politieagenten hebben intussen verschillende modellen getest. Eind oktober moet duidelijk zijn welk bedrijf de snelle fietsen gaat leveren.

Passie

Wijkagent Arjan van Drie van Wijk bij Duurstede fietst al zo’n tweehonderd kilometer per week van en naar zijn werk. ‘Alles met fietsen is mijn passie. Als ik het nog meer voor mijn werk kan doen, vind ik dat alleen maar leuk. Op de fiets zijn we nog beter toegankelijk voor burgers. Met de fiets zijn we stil en snel, het is beter voor het milieu en het is goed voor onze gezondheid.’

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*