Apple gooit roer om met eigen elektrische auto: dit is er uitgelekt

Apple werkt al tien jaar aan een eigen elektrische auto, maar het heeft zijn plannen opnieuw omgegooid. De iPhone-maker ontwikkelt nu volgens Bloomberg een auto met een ‘minder ambitieus’ ontwerp. De eerste ‘Apple Car’ wordt niet meer volledig zelfrijdend, zoals de bedoeling was, maar krijgt een rijhulp die meer op de huidige Tesla Autopilot lijkt.

Apple ontwikkelt al jarenlang technologie voor een volledig zelfrijdende auto, maar de plannen zijn opnieuw op de schop gegaan. Het bedrijf werkt nu eerst aan een elektrische auto met ‘beperktere functies’, meldt Bloomberg-journalist Mark Gurman, op basis van bronnen met kennis van Apple’s autoproject, dat al sinds 2014 bestaat.

De mogelijke releasedatum blijft Apple volgens Gurman voor zich uitschuiven. De Apple Car zou pas op zijn vroegst in 2028 op de markt komen. Twee jaar geleden mikte het bedrijf nog op een release rond 2026. Het ging toen om een EV met ‘geavanceerde zelfrijdende functies’, maar die laten langer op zich wachten. 

Vergelijkbaar met Tesla Autopilot

Apple is er volgens Gurman achter gekomen dat het de komende jaren niet lukt om een volledig zelfrijdende auto op de markt te brengen. Daarom ontwikkelt het eerst ‘basisfuncties voor rijhulpsystemen’. Die functies zouden vergelijkbaar zijn met het huidige Autopilot-systeem van Tesla. Daarbij moeten bestuurders altijd hun handen aan het stuur houden en zelf blijven opletten. Dat terwijl het eerdere ontwerp van de Apple-auto uitging van een systeem dat op snelwegen geen menselijke tussenkomst vereiste.

Het nieuwe ontwerp van de Apple Car is overigens niet bekend. De afbeelding boven dit artikel is gemaakt door Vanarama op basis van eerdere patenten van Apple op autogebied.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*