Haags college wil ook in 2017 subsidieregeling voor elektrische auto’s

Het Haagse college is van plan om begin 2017 met een nieuwe subsidieregeling voor elektrische personenauto’s te komen. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van D66.

Dit jaar was er ook al subsidie beschikbaar voor mensen die een elektrische auto kochten. De gemeente maakte 300.000 euro vrij. Dat geld is op. Er zijn 66 voertuigen mee gesubsidieerd.

Het college vindt de subsidieregeling succesvol en wil daarom in 2017 met een nieuw plan komen. Hoeveel geld er dan wordt vrijgemaakt, is nog niet bekend. Begin volgend jaar moet duidelijk worden hoe het plan er precies uit gaat zien.

Duwtje in de rug

D66-raadslid Anne Toeters is blij dat het college het onderwerp oppakt. ‘Elektrisch rijden moet normaler worden. De subsidies zijn bedoeld om mensen die anders een vervuilende auto zouden aanschaffen, een duwtje te geven om voor een elektrische auto te kiezen.’

De nieuwe subsidieregeling zal waarschijnlijk alleen gelden voor personenauto’s. Dit jaar konden ook taxi’s en bestelauto’s profiteren van de regeling.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*