Nuon en Heijmans zorgen voor prijsrecord elektrisch laden

Nuon en Heijmans gaan 2.480 publieke laadpalen realiseren in Noord-Brabant en Limburg. De consument kan hierbij rekenen op de laagste kosten voor elektrisch laden ooit, stelt Nuon: € 0,22 per kilowattuur, inclusief BTW.

Dat meldt Nuon in een persbericht.

Elektrisch laden

De lage prijs wordt mede mogelijk gemaakt door een verlaagd belastingtarief voor publieke laadpunten, dat vanaf 1 januari 2017 is ingegaan. Dit tarief blijft in ieder geval voor de aankomende vier jaar van kracht.

De laadpalen werden zonder subsidie van de overheid geplaatst. Martijn Hagens, COO van Nuon, in het persbericht: “Dit bewijst dat de consument profiteert van de vrije markt. De samenwerking van Nuon en Heijmans met provincie Noord-Brabant en Limburg laat zien dat als bedrijven en de overheid samen optrekken, de energievoorziening niet alleen duurzaam, maar ook betaalbaar kan worden. We pleiten er dan ook voor dat het verlaagde belastingtarief, dat nu voor 4 jaar is vastgesteld, voor een langere periode mogelijk wordt gemaakt.”

‘Laadpaalklevers’

Om zogeheten ‘laadpaalklevers’, mensen die langer dan nodig hun auto aan de stekker laten, tegen te gaan en het gebruik van de laadpalen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, introduceert Nuon een minimale afnameverplichting van 1 kilowattuur per uur.

Hierbij gaat Nuon ervan uit dat als een batterij voor 4 kilowattuur bijgeladen wordt, de elektrische auto slechts 4 uur aan de laadpaal mag staan. Elk uur dat de auto langer aan een laadpunt blijft staan, wordt er een extra kilowattuur in rekening gebracht.

Nuon en Heijmans

Nuon en Heijmans beheren gezamenlijk inmiddels 2.700 laadpunten in Nederland, die maandelijks door ongeveer 11.000 elektrische rijders worden gebruikt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*