VIDEO-Project Hero: Land Rover lanceert drones vanuit het dak

Wij hoeven je niet te vertellen dat er wekelijks nieuwe drones worden uitgebracht. Foto’s en video’s vanuit de lucht zijn nou eenmaal uitermate populair. Maar ook automerken gaan met drones aan de slag. Land Rover heeft een speciale auto ontworpen om drones te lanceren bij reddingsacties. Dat is toch weer iets anders dan je bent gewend.

Levens redden met de drone

De speciale Land Rover Discovery Project Hero is gecreëerd om levens te redden. De auto zal speciaal worden ingezet bij reddingsacties. Vanuit het dak wordt de drone gelanceerd en landt ‘ie op het dak. Dit gebeurt allemaal zelfstandig dankzij het magnetische landingssysteem. De auto hoeft hiervoor dus niet stil te staan en gaat er geen tijd verloren tijdens een reddingsactie.

Wat kan de drone?

Nu de grote vraag… wat kan de drone allemaal? Het gaat namelijk echt om de ondersteuning van reddingsteams. De drone onderzoekt locaties, hierdoor besparen reddingsteams tijd. De drone zendt live beelden uit en zendt die uit naar het reddingsteam. Zo wordt er gezien waar en wat voor hulp er nodig is. De drone beschikt over speciale cameratechnologie om gebieden zoals donkere grotten ook te doorzoeken.

Land Rover kan meer dan alleen drones lanceren

Maar dan nu de auto… Niet alleen de drone gaat het werk gemakkelijker maken, ook de auto. Zo kan de Land Rover als werkplek worden gebruikt. Er zit een uitschuifbare vloer in de auto, die als werkvloer kan worden gebruik. De auto beschikt over speciale radioapparatuur om contact te maken in afgelegen gebieden. De Land Rover Discovery redt zich op moeilijk begaanbare ondergrond en beschikt over speciale verlichting voor in de avond. Daar kan jouw auto vast niet tegenop.

De Land Rover zal vooral worden ingezet bij situaties zoals lawines, overstromingen, aardbevingen en andere rampen. Landkaarten zijn in dat soort situaties onbruikbaar. De drones zijn dus een goed alternatief om reddingswerkers te helpen. Damn, wat zouden wij graag op roadtrip met Project Hero willen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*