Carlos Slim versus Donald Trump: Mexicaanse miljardair komt met elektrische auto

De Mexicaanse miljardair Carlos Slim gaat de strijd aan met Donald Trump, door een compleet in Mexico ontwikkelde elektrische auto op de markt te brengen.

Donald Trump versus Mexico

Donald Trump neemt geen blad voor de mond als het om Mexicanen gaat. Volgens de Amerikaanse president stelen zijn buren banen van Amerikaanse bedrijven. Voornamelijk grote autofabrikanten zoals Toyota en Volkswagen produceren hun auto’s steeds vaker in Mexico, simpelweg omdat dat goedkoper is.

Trump wist het voor elkaar te krijgen om Ford binnen Amerika te houden. Een mooie overwinning, maar nu ligt de bal bij Mexico. Miljardair Carlos Slim neemt de aftrap: Mexico kan het prima zelf. De op drie na rijkste persoon op aarde gaat een compleet in Mexico ontwikkelde elektrische auto op de markt brengen.

De elektrische auto van Carlos Slim

Een steek onder water voor aartsrivaal Trump, maar wat is Slim precies van plan? Hij gaat opnieuw samenwerken met Grupo Bimbo, de grootste bakkerij ter wereld. Eerder ontwikkelden ze in samenwerking met de telecom-miljardair al een elektrische bestelbus waarmee bakproducten werden bezorgd.

Maar goed, nu gaat Slim dus een stap verder. Kan hij echt gaan concurreren met grote automerken? Analisten denken van wel. Dankzij zijn eigen vermogen en investeringen uit het buitenland heeft hij de middelen om een topproduct neer te zetten. Bovendien is alle kennis aanwezig binnen de Mexicaanse grenzen, juist doordat Mexico het werk doet voor veel grote autofabrikanten.

En Trump? Die kan het Slim behoorlijk lastig gaan maken. Amerika is de grootste afzetmarkt voor Elektrische auto’s, maar de nieuwe president wil flinke invoerrechten rekenen voor Mexicaanse goederen. De grootste hindernis is vooralsnog Mexico zelf: elektrische auto’s hebben oplaadpunten nodig, die nog amper aanwezig zijn in het buurland van Amerika.

Ach, met een vermogen van 50 miljard, politieke beweegredenen en een gezonde dosis ambitie kom je al een heel eind. Hopelijk kan Slim Tesla het vuur onder de schenen gaan leggen, want competitie is altijd goed. Daar profiteren wij als consumenten alleen maar van!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*