Renault Trezor verkozen tot conceptcar van het jaar

De Renault Trezor werd verkozen tot conceptcar van het jaar 2016 door een jury die samengesteld is uit persoonlijkheden uit de wereld van het autodesign. Deze elektrisch aangedreven concept is de voorbode van toekomstig Renault-design en -modellen.

Een jury van 20 bekenden uit de wereld van het autodesign hebben de Renault Trezor tot conceptcar van het jaar 2016 verkozen. De prijs werd in ontvangst genomen door Anthony Lo, designdirecteur koetswerk van de Renault groep en Stéphane Janin, directeur conceptcars tijdens een ceremonie in de rand van het salon van Genève op 7 maart 2017. Alle wagens die in de prijzen vielen, werden besproken in het magazine Car Design Review 4.

Volgens de hoofredacteur van Car Design Review 4, Guy Bird, was de competitie dit jaar bijzonder fel. De Renault Trezor is een elektrisch aangedreven GT met achterwielaandrijving en twee zitplaatsen. De wagen heeft een lage profiellijn en een lange motorkap. Deze inzending wist de jury te verleiden en dat was geen makkelijke opgave omdat het allemaal veeleisende professionals waren! De jury was vooral te spreken over de verleidelijke koetswerkproporties van de elektrische conceptcar.

Verder sprongen ook de elegantie van het interieur, de materiaalkeuze en de coherentie van het geheel in het oog. Deze Trezor is elk vlak een fraaie creatie en daarom verdient hij deze onderscheiding als conceptcar van het jaar 2016. Deze beloning is des te interessanter omdat er enkel belangrijke professionals uit de sector in de jury zetelen. Bij die heren zitten grote namen zoals Schreyer (Hyundai Motor Gr oup), Mamoru Aoki (Nissan), Gorden Wagener (Daimler) en Ralph Gilles (Fiat Chrysler Automobiles).

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*