VIDEO-Brabantse E-Parade haalt wereldrecord met stoet elektrische voertuigen

Op de A270 tussen Helmond en Eindhoven reed vandaag de langste stoet elektrische voertuigen ooit. Aan de recordpoging deden 746 voertuigen mee, waaronder Tesla’s, Nissans en Renaults, maar ook de zonnewagen van de TU Eindhoven en een grote, elektrische step.

De snelweg werd speciaal voor de recordpoging afgesloten. Het doel van de E-Parade bij Helmond was om het Guinness-wereldrecord voor de langste rij volledig elektrisch aangedreven voertuigen te verbeteren. Dat is gelukt, want het vorige record stond op 577 elektrische voertuigen, in Berlijn in 2015.

Elektrisch aangedreven ezel

In de stoet reden niet alleen veel Tesla’s, Nissans en Renaults mee, maar ook een elektrische Citroën DS, een racewagen van InMotion, de zonnewagen Stella en de motor Storm. Zelfs Segways en een ‘elektrische aangedreven ezel’ sloten zich aan. Voor de E-Parade werd de snelweg A270 tussen Helmond en Eindhoven korte tijd afgesloten.

De E-Parade werd georganiseerd door Rotary Club Eindhoven Eeckaerde. De lokale site E52 maakte enkele video’s van de recordpoging.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*