Eneco bouwt superbatterij in Duitsland

Eneco gaat met het Japanse Mitsubishi Corporation de grootste batterij van Europa bouwen. Daarmee kunnen zij reservecapaciteit leveren aan het Europese elektriciteitsnet en kan het mogelijk worden om overproductie van lokale windstroom op te slaan.

De batterij komt naast een transformatorstation in het Duitse Jardelund, in de deelstaat Sleeswijk-Holstein. Die deelstaat aan de grens van Denemarken levert een grote bijdrage aan de Duitse energietransitie, doordat de stroom van grote windparken op land en op het Duitse deel van de Noordzee er samenkomt voor verder transport naar andere delen van Duitsland.

De batterij moet het mogelijk maken om energieverlies bij het transformatorstation tegen te gaan. Eneco en Mitsubishi onderzoeken verder hoe lokale windparken aangesloten kunnen worden op de batterij. Bij overproductie door die windmolens, of overbelasting van het elektriciteitsnet, kan de windenergie dan in een deel van de batterij worden opgeslagen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*