Tesla heeft nu meer dan 5.000 Destination chargers

Omdat het niet altijd draait om de weg ernaartoe, maar soms ook om de bestemming.

De Superchargers van Tesla zijn bij iedereen bekend. Met een Model S en Model X kan er gratis worden geladen, alleen mensen die hun Tesla na 15 januari hebben aangeschaft betalen voor de getapte stroom. Het houdt bij Tesla echter niet op bij snelladen. De firma van Elon Musk legt ook een netwerk aan met Destination chargers. Laadpalen die zijn te vinden op de bestemming, in plaats van ergens onderweg.

Vooral in Europa is de groei fors. Een jaar geleden ging de aanleg van Destination chargers in Europa van start. In december waren er 756 te vinden, deze maand stond de teller op 1524 laders. Wereldwijd was er een groei van 25 % over de afgelopen drie maanden.

In Nederland zijn vrijwel alle Destination chargers geplaatst bij hotels. Ook is er één te vinden bij een mannenmodeknaller ergens ten oosten van Apeldoorn, waarvoor een zekere Hans Kraaij junior wel eens heel veel reclame maakt op de radio waarvan de reclames wel eens langskomen op de radio.

De laders leveren een vermogen van maximaal 22 kW en hebben een gangbare Type 2-aansluiting. Het verschil met het netwerk van publieke laadpalen is niet enorm groot. Die zijn er ook met eenzelfde vermogen, hoewel er vaak met 11 kW of minder wordt geladen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*