Internetgigant Amazon kijkt naar autonoom rijden

Amazon.com, de grootste online winkelier van de wereld, heeft een team ingesteld dat zich bezig gaat houden met autonoom-rijden technologie en de mogelijkheden die dat biedt voor de distributie.

Amazon wil vooral uitzoeken welke rol zelfrijdende auto’s of bestelwagens kunnen spelen bij het vervoer van haar miljoenen pakjes naar tienduizenden klanten. Het team bestaat momenteel uit een tiental deskundigen en werkt vooral als interne denktank.

Amazon werkt tot nu toe hoofdzakelijk met wereldwijde koeriers- of postbedrijven maar wil het transport verder in eigen huis halen. Amazon is op dit moment nog niet van plan om zelf autonoom rijdende wagens te ontwikkelen of te bouwen. De online gigant is de zoveelste niet-auto onderneming die zich bezig houdt met autonoom rijden, naast onder meer Google en Apple.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*