VIDEO-Zelfrijdende Google-auto’s vervoeren nu gewone mensen

Google-spinoff Waymo zoekt gewone mensen die dagelijks gratis met zijn zelfrijdende auto’s vervoerd willen worden.

Waymo’s zoetsappige video (zie onder) toont een gelukkig gezin, dat met zijn allen in een zelfrijdende Waymo-auto stapt om rond gereden te worden. Waymo vervoert hen geheel gratis, “iedere dag, iedere tijd en waar ze maar heen willen in een gebied twee maal zo groot als San Francisco”, stelt Waymo-ceo John Krafcik.

Waymo, onderdeel van Google-bedrijf Alphabet, heeft zijn zelfrijdende auto’s al 5 miljoen kilometer laten maken met medewerkers aan boord. Nu gaat het zijn zelfrijdende auto’s met gewone mensen testen. Inwoners van de stad Phoenix kunnen zich bij Waymo aanmelden om geheel gratis vervoerd te worden in de zelfrijdende auto’s, zo vaak ze maar willen.
Voor de veiligheid zit een handsfree-chauffeur achter het stuur, die ingrijpt mocht er iets fout gaan. Om aan de vraag te voldoen zal Waymo zijn vloot van honderd zelfrijdende Chrysler Pacifica Hybrid-minivans met vijfhonderd stuks uitbreiden.

Uber experimenteert ook met zelfrijdende auto’s, maar het is verwikkeld in een juridische strijd met Waymo. Uber zou voor zijn zelfrijdende auto’s van Waymo gestolen technologie gebruiken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*