Fastned breidt uit naar Londen

Fastned breidt uit naar Londen. De Nederlandse exploitant van snellaadstations voor elektrische auto’s maakte woensdag bekend een overeenkomst te hebben getekend met overheidsorgaan Transport for London (TfL).

TfL is verantwoordelijk voor infrastructuur en openbaar vervoer in en rond Londen en heeft het doel om voor 2020 minstens driehonderd snellaadpunten te realiseren. Die moeten helpen om de ambitie van de stad te verwezenlijken. Londen wil onder meer de luchtvervuiling aanzienlijk verminderen en veel meer elektrische voertuigen op de weg krijgen.

 

De aankondiging van Fastned volgt kort op het bericht dat het bedrijf ook stappen zet in Duitsland. Fastned heeft inmiddels 61 stations operationeel en heeft als ambitie om in heel Europa een netwerk van snellaadstations te realiseren.

Eerder kondigde Fastned al aan om te gaan samenwerken met branchegenoten in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Noorwegen. Daardoor kunnen elektrische rijders straks met een pasje of app terecht bij laadstations van alle vijf de bedrijven.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*