VIDEO-Aeromobil 4.0: vliegende auto mag in 2020 de weg op

De afgelopen jaren doken om de zoveel tijd weer berichten op over mogelijk vliegende auto’s, om daarna stilletjes weer te verdwijnen. Het bedrijf AeroMobil uit Slowakije lijkt echter dichter dan ooit te zijn bij een goed werkend model. Volgens de laatste berichten zullen we in 2020 eindelijk rijden en vliegen met de AeroMobil 4.0.

AeroMobil 4.0 voldoet aan veiligheidsvoorschriften

AeroMobil werkt al jaren aan het perfecte concept voor de vliegende auto. In 2014 werd het derde generatie prototype vol trots gepresenteerd. Helaas stortte het testmodel in mei 2015 neer en raakte het toestel hierbij ernstig beschadigd. Twee jaar later is de AeroMobil echter weer terug met een behoorlijk redesign. De AeroMobil 4.0 werd onlangs gepresenteerd tijdens het Monaco Top Marques evenement.

Wat bijzonder is aan dit laatste model is dat het de eerste AeroMobil auto is, welke voldoet aan de Europese en Amerikaanse veiligheidsvoorschriften. Dit geldt zowel voor op de weg als in de lucht. Het hoeft dus niet langer bij een concept te blijven.

koolstofvezel bescherming bij neerstorten

De vierde generatie AeroMobil vliegauto heeft een hele reeks aan mechanische updates gekregen. Zo is er nu een koolstofvezel monocoque, welke dient als extra bescherming voor wanneer er toch iets mis zou gaan. Een monocoque kan gezien worden als een soort structurele huid, welke de binnenkant van een constructie beschermt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eierschaal, welke het eigeel en eiwit binnenin veilig houdt.

Opvouwbare propeller en vleugels

Daarnaast is er een volledig opvouwbare propeller aan de achterkant van de vliegauto toegevoegd. Ook de vleugels aan de zijkanten kunnen helemaal plat opgevouwen worden op het dak. Helaas is dit niet een heel snel proces en duurt het drie minuten om de vleugels vliegklaar te krijgen. Ook kunnen rijders niet opeens bedenken dat ze willen opstijgen van de weg. Er is voor het vliegen toch echt een startbaan nodig.

De oude Rotax motor van het vorige AeroMobil model is bij de nieuwe versie vervangen door een 2.0 liter viercilinder Boxermotor, welke rond de 3000 pk produceert. Wat extra handig is, is dat de motor ook kan functioneren als generator voor de elektrische motoren in het voorste wiel. Met de nieuwe motor kan een snelheid van 160 km per uur worden behaald op de weg. In de lucht gaat het wat harder met 354 km per uur.

Hoeveel mag dat gaan kosten?

Wie een AeroMobil 4.0 wil kopen zal er wel behoorlijk wat voor over moeten hebben. Voor nu kan de AeroMobil 4.0 kan alvast besteld worden voor 1,2 tot 1,5 miljoen euro. Volgens Simon Rooms, Auto Express hoofd van voertuigentechniek, zou de prijs in de toekomst iets lager kunnen worden. Dit door verbeterde technieken en het terugverdienen van de initiële investering. In 2020 zou het dan eindelijk zover moeten zijn en gaan we een nieuwe toekomst tegemoet.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*