Video: robotbewaker werkt samen met een drone

Door: Tonie van Ringelestijn    www.bright.nl

De bewaker van de toekomst is een zelfrijdend autootje met een drone als assistent.

De nieuwe bewakingsrobot O-R3 van het Singaporese bedrijf Otsaw Digital rijdt autonoom rond en kan indien nodig een drone lanceren. Zo kan de O-R3 bijvoorbeeld een inbreker achtervolgen, waarbij de drone-beelden voor een beter overzicht zorgen. De O-R3 herkent onder meer gezichten, kentekens en verdachte voorwerpen. Met behulp van zelflerende software ontwijkt hij objecten op de weg.

De drone wordt vanaf een platform aan de achterkant van het wagentje gelanceerd. De zelfrijdende bewakingsauto moet 24 uur per dag actief kunnen zijn, doordat hij automatisch naar een oplaadstation rijdt als dat nodig is. Menselijke bewakers kunnen continu meekijken en kunnen de verzamelde data in de gaten houden. De O-R3 wordt deze week gepresenteerd op een beurs in Singapore. De prijs is nog onbekend.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*