BP start met laadpalen op Duitse tankstations

Door: Tom van Gurp      www.tankpro.nl

BP wil binnenkort op enkele Duitse Aral-locaties laadpalen voor elektrische auto’s plaatsen. Het gaat om minder dan tien vestigingen verspreid over het land. Doel van het project is vooral om kennis op te doen over het aanbieden voor stroom voor e-voertuigen. Over een verdere uitrol naar andere Duitse locaties wordt op dit moment niet gesproken.

In Duitsland is elektrisch rijden nog relatief klein in vergelijking met Nederland. Zowel het aantal stekkerauto’s als het aantal laadpalen blijft achter bij de aantallen in ons land. De Duitse regering ziet dat graag veranderen. BP gaat daar een kleine bijdrage aan leveren.

Aral-stations

Het bedrijf meldde vorige week dat het op een handvol tankstations een laadpaal wil plaatsen. Om hoeveel vestigingen het precies gaat, werd niet meegedeeld. Wel zei Wolfgang Langhoff, chef Europa bij BP, dat het gaat om een enkelcijferig aantal stations. Het bedrijf, dat in Duitsland het Aral-merk voert, wil niet overhaast in de markt voor e-brandstof stappen. Het wil de komende tijd vooral gebruiken om te leren.

De Britse oliemaatschappij noteerde vorig jaar een fikse toename van het aantal verkochte liters benzine en diesel. Er werd 30,7 miljoen ton verkocht, een stijging van 7,3 procent in vergelijking met een jaar eerder. Vermoedelijke oorzaken van deze toename zijn het aantrekkende economische bedrijvigheid en de relatief lage brandstofprijzen. Daardoor zijn mensen eerder geneigd om een autorit te maken.

Nederland

De Britse oliemaatschappij heeft in ons land al enkele jaren geleden laadfaciliteiten geplaatst op enkele tankstations. Het gaat om twee vestigingen aan de snelweg en twee aan het onderliggende wegennet, namelijk:

  • BP Nieuwe Hemweg, Nieuwe Hemweg 11, Amsterdam
  • BP Galgenwaard, Herculesplein 300, Utrecht
  • BP Kok, Rijksweg A4 2, Hoofddorp
  • BP Honswijck, Aquaduct A1, Muiden

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*