Elektrische Hyundai Kona in 2018

Door: Joas van Wingerden      www.autoweek.nl

De gloednieuwe Hyundai Kona komt in 2018 ook als volledig elektrische variant. Dat maakte Hyundai bekend tijdens de presentatie van de Kona in Seoul.

Bij de presentatie van de Hyundai Kona in thuisland Zuid-Korea heeft het merk bekendgemaakt dat er in 2018 een volledig elektrisch aangedreven versie van de auto komt. Dat melden verschillende media. In gesprek met Motor1 vertelt een medewerker van Hyundai dat de elektrische Kona zo’n 390 kilometer op een volle accu kan afleggen. In 2018 wordt er ook een Hyundai met brandstofcel uitgerust, maar het is nog onbekend welke.

Eerder dit jaar hoorden we al dat Hyundai werkt aan een EV-platform. Op basis daarvan moet vanaf volgend jaar een aantal modellen verschijnen, waar de elektrische Kona één van is. Er werd toen gerept over een actieradius van 300 kilometer, maar dat valt mogelijk dus nog wat hoger uit.

Meer modellen
Verder zal de Kona uiterlijk in 2020 gezelschap krijgen van een kleinere én grotere SUV, meldt Motor1 op basis van uitspraken van Hyundai. De kleine is een cross-over in het A-segment, een markt die nog volledig voor het oprapen ligt. Daarnaast komt er boven de Santa Fe nog een SUV, die mogelijk over een derde zitrij beschikt. Die derde zitrij is ook al aanwezig in de Grand Santa Fe, maar volgens topman Chung Eui-sun wordt dit model nog groter. We wachten het af.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*