Rolls-Royce richt pijlen op vol-elektrisch

Bron: www.autoweek.nl

Een hybride Rolls-Royce, zegt u? Dat heurt toch helegaar niet? Nee, en zo denkt het merk er zelf ook over. Vandaar dat Rolls-Royce nog even rustig aan de zijlijn blijft toekijken, om vervolgens met de ultieme elektrische Rolls voor de dag te komen.

“Het merk Rolls-Royce is nu eenmaal geen game-changer als het aankomt op revolutionaire technologie.” Ziehier in een notendop de reden waarom je nooit een hybride Rolls-Royce tegen zult komen. Sterker nog, CEO Torsten Müller-Otvös geeft aan dat het merk nu al focust op volledig elektrische aandrijving in plaats van een tijdelijke stoplap als hybride.

Dat betekent overigens niet dat je binnen afzienbare tijd een elektro-Rolls hoeft te verwachten. De van oorsprong Britse autobouwer neemt rustig de tijd om de ultieme elektrische aandrijflijn te ontwikkelen – met minder neemt Rolls-Royce, maar ook zijn klantenkring, geen genoegen. “Onze klanten kiezen ons vanwege het summum van luxe, dus imperfecties zijn uit den boze”, aldus Müller-Otvös in een gesprek met Autocar.

Dat elektrificatie de toekomst heeft, daar is de CEO van overtuigd. “Het is de weg vooruit. En er komt een tijd, hoewel niemand kan voorspellen wanneer, dat er geen verbrandingsmotoren meer zijn. Het zal nog lang, heel lang duren, maar het gaat gebeuren.”

Ook zaken als autonoom rijden stelt Rolls-Royce voorlopig nog even uit. “Voor onze klanten is dat geen halszaak; de meesten hebben een chauffeur. Er is nog geen enkele klant naar me toe gekomen met de vraag: Torsten, wanneer komt er een zelfrijdende Rolls-Royce?'”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*