VIDEO-AirDog II wil beste selfie-drone voor sporters zijn

Door: Rutger Otto                   www.bright.nl

Deze nieuwe drone trackt de gebruiker via een slimme armband met een groot Bluetooth-bereik.

Een automatische selfiestand op drones is tegenwoordig niet zo bijzonder meer, maar de eerste AirDog was bij lancering in 2015 één van de eerste drones die zo’n functie hadden. Zijn opvolger, de AirDog II, staat nu op Kickstarter. Uiteraard met de nodige verbeteringen.

De AirDog II is met name gericht op extreme sporters, die bijvoorbeeld surfen, skiën of mountainbiken in buitengebieden. Zij hebben hun handen niet vrij om een controller te bedienen, daarom werkt de AirDog II met een bluetooth-armband op batterijen. Deze is waterdicht, heeft een klein ledscherm en enkele knoppen waarmee je de drone bijvoorbeeld naar zijn thuisbasis kunt laten vliegen.

Ook in slecht weer vliegen

De AirDog II is daarnaast voorzien van een lidar-sensor. Daarmee voorkomt de drone dat hij tegen bomen aan vliegt of de grond raakt. In berggebieden moet hij dus zelf probleemloos kunnen vliegen. Verder is de AirDog II stevig gemaakt om ook in slecht weer te kunnen vliegen, bijvoorbeeld als het hard waait.

Met een bijhorende app zijn voor gebruikers routes in te stellen en is er een modus voor het filmen van de omgeving. Dankzij een gimbal worden beelden gestabiliseerd. De AirDog II is nu te bestellen vanaf 1099 dollar. Voor verzending naar Nederland betaal je 40 dollar extra. De eerste levering is in augustus.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*