Mercedes trekt stekker uit elektrische B-klasse

Door: Gert Verhoeven         gocar.be

In de herfst zal de productie van de elektrische Mercedes monovolumewagen stoppen. Dat betekent echter niet dat Mercedes elektrische aandrijvingen vaarwel zegt. In tegendeel, want het merk koestert grote plannen op dit vlak.

Zo zal Mercedes 10 miljard euro investeren in een gamma elektrische wagens en tegen 2025 zouden elektrische voertuigen 15 tot 25 % van het totale verkoopvolume moeten uitmaken. Het merk zal stelselmatig een nieuw EQ-gamma invoeren en de eerste conceptversie werd reeds op het vorige autosalon van Parijs (Mondial) getoond.

De B-klasse past niet in deze strategie. Hij kwam enkele jaren geleden op de markt en de wagen beschikte over een rijbereik van 200 km met een batterij van 28 kWh. De elektromotor leverde 179 pk zodat hij in 7,9 seconden van 0 tot 100 k/u spurtte.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*