BP praat met autobouwers over uitbreiding van laadpaalnetwerk

Door: Tom van Gurp     www.tankpro.nl

BP overweegt om bij meer tankstations laadpalen te plaatsen. Het bedrijf is hiervoor in overleg met diverse autofabrikanten. Dat heeft topman Bob Dudley onlangs bekendgemaakt. Met de mogelijk komst van de laadfaciliteiten wil de oliemaatschappij inspelen op de verwachte groei van elektrisch rijden in de komende jaren. Of hierbij ook gekeken wordt naar Nederland is niet duidelijk.

In het verleden is BP al gestart met laadpalen bij diverse Nederlandse stations, onder meer bij snelweglocatie Honswijck aan de A1. De Britten bekijken nu de mogelijkheden om op meer plekken stroom aan te bieden voor het wegverkeer. “We bediscussiëren momenteel met veel fabrikanten van elektrische voertuigen de optie om samen te werken binnen ons retailnetwerk”, aldus Dudley tegen nieuwsdienst Reuters.

Elektrisch rijden

Het Britse concern verwacht dat er in 2035 wereldwijd zo’n honderd miljoen elektrische auto’s rondrijden, een zeer forse groei in vergelijking met het huidige aantal van 1,2 miljoen exemplaren. Welke landen BP op het oog heeft voor de laadpalen en met welke fabrikanten overleg wordt gevoerd, is nog niet duidelijk.

BP is niet de enige oliemaatschappij die zijn oog heeft laten vallen op elektrisch rijden. Shell kondigde eerder dit jaar aan in Nederland en Groot-Brittannië op tientallen tankstations laadfaciliteiten te realiseren. Zo moeten er bijvoorbeeld in ons land vóór het einde van dit jaar zo’n twintig Shell-stations zijn waar de auto-accu kan worden opgeladen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*