VIDEO-De Neematic elektrische fiets is alleen voor extreme prestaties

Door: Ilona Braam     www.move.al

Soms zie je meteen dat een fiets elektrisch is, terwijl andere fabrikanten het zoveel mogelijk proberen te verbergen. Neematic schaamt zich niet ervoor de motor te laten zien en doet dit zelfs met zo’n overdrevenheid, dat het een belangrijk deel van het design wordt. De Neematic elektrische fiets heeft echter niet alleen een uniek design, het is ook nog eens een krachtpatser.

Motor in het midden goed voor veringsysteem

De elektrische Neematic heeft de motor in het midden, waar het een centraal onderdeel van het design is. Hij is gepositioneerd bij het draaipunt van de zwenkarm, waardoor het een laag zwaartepunt heeft en de prestaties van de vering een boost krijgen. Deze plaatsing zorgt ervoor dat het veringsysteem relatief minder zwaar en traag is.Neematic krachtpatser scheurt 80 km per uur over de weg

De indrukwekkende 2.2 kWh batterij kun je makkelijk van de fiets verwijderen en naar binnen brengen om op te halen. Deze is in combinatie met het lichte gewicht van de fiets en de plaatsing van de motor goed voor snelheden tot 80 km per uur. Niet slecht voor zo’n lichtgewicht van zo’n 52 kg.

Geen fiets voor boodschappen

Hoewel elektrische fietsen een uitkomst zijn voor mensen die snel even wat kleine boodschappen willen doen, zou het zonde zijn om de Neematic hiervoor te gebruiken. Het is een elektrische performance fiets, die alle terreinen onder de duim krijgt. Tamme taakjes zoals boodschappen doen zijn voor andere fietsen weggelegd.

Overigens is de prijs er ook niet naar om niet het uiterste uit de fiets te halen. Hij kost namelijk bijna 8000 euro en is dus niet de meest goedkope ebike. Wie er toch voor wil gaan kan de Neematic via de officiële website alvast reserveren voor 200 euro.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*