VIDEO-Daimler wil elektrische auto’s in 5 minuten opladen

Door: Rutger Otto www.bright.nl
Automaker Daimler investeert in de Israëlische startup StoreDot, dat werkt aan een techniek om accu’s van elektrische auto’s in vijf minuten te laden.
De Duitse multinational Daimler AG, moederbedrijf van onder meer Mercedes-Benz, steekt geld in StoreDot. Dit Israëlische startup haalde in een nieuwe investeringsronde 60 miljoen dollar op, samen met partners als Samsung. In een statement noemt Daimler snelladen van elektrische auto’s ‘een belangrijk onderwerp’.


StoreDot zal de financiering gebruiken om FlashBattery verder te ontwikkelen. Dit is het antwoord op Lithium Ion-technologie in bestaande accu’s. De FlashBattery werd in mei van dit jaar onthuld. De makers zeggen dat het opladen van een elektrische auto straks ‘net zo snel en efficiënt verloopt als het vullen van een tank’. Het zal er volgens de startup toe leiden dat een accu binnen vijf minuten vol is, waarna een automobilist 480 kilometer kan rijden.

Wanneer de technologie klaar is voor elektrische auto’s is niet bekend. Nu Daimler zijn financiële steun betuigt, is er in elk geval vanuit de auto-industrie vertrouwen. Daarbij moet gezegd dat Daimler de laatste tijd wel vaker spannende projecten steunt die zich nog niet hebben bewezen, zoals de vliegende taxi Volocopter.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*