VIDEO-Fuso eCanter gepresenteerd in New York

Met een wereldwijde live-uitzending is donderdag in New York de Fuso eCanter gelanceerd. De Fuso eCanter is volgens Daimler, waar Fuso toe behoort,’s werelds eerste in serie geproduceerde volledig elektrische lichte vrachtwagen. Levering van de eCanter start dit jaar in de VS, Europa en Japan. UPS gaat met drie eCanters in de VS rijden. De komende twee jaar moeten 500 eCanters worden geleverd. Grootschalige productie start in 2019.


Marc Llistosella, President en CEO van Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation en Hoofd van Daimler Trucks Asia: “Iedereen praat over elektrische trucks, maar wij zijn de eerste er in een in serie produceert. We hebben veel ervaring met alternatieve aandrijving en zijn trots om in dit nieuwe tijdperk te stappen. Onze Fuso eCanter is uitvoerig getest door klanten en komt met de zekerheid van onderdelen, diensten en garantie via ons wereldwijde Fuso dealers netwerk. Onze nieuwe Fuso eCanter is het antwoord op de toenemende wereldwijde vraag naar producten die voldoen aan hoge CO2-emissienormen of die zelfs overtreffen. Dit voertuig biedt een aantrekkelijk en kosteneffectief alternatief voor verbrandingsmotoren en maakt elektrische trucks belangrijk voor de toekomst van de binnenstadsdistributie”, voegt Llistosella toe.

UPS gaat de eCanter gebruiken om haar vloot te verduurzamen, met de inzet van drie auto’s. Carlton Rose, President, Global Fleet Maintenance & Engineering, UPS: “Bij UPS kijken we altijd naar innovatieve technologieën om onze vloot schoner te maken. Met deze elektrische vrachtwagens doen we dat, samen met de 8.500 voertuigen met alternatieve aandrijving die we al hebben.”
De Fuso eCanter is natuurlijk een zero-emissie vrachtwagen, zeer geschikt voor binnenstaddistributie. De Fuso eCanter heeft een bereik van 100 kilometer en een laadvermogen van maximaal drie en een half ton – afhankelijk van het chassis en inzet. De elektrische aandrijflijn van de auto bevat zes lithium-ion batterijen met elk 420 V en 13,8 kWh. In vergelijking met een conventionele dieseltruck biedt de eCanter volgens Daimler besparingen tot 1.000 euro per 10.000 kilometer op het gebied van TCO.
Fuso heeft jarenlang aan de eCanter gewerkt. Niet alleen was er een Canter EcoHybrid, maar ook al, in 2010 een Canter e-Cell als conceptauto. Tussen 2014 en 2017 zijn er in Portugal en Duitsland veldproeven met de elektrische Canter uitgevoerd.
Daimler laat donderdag ook weten dat het zich heeft ingekocht bij StoreDot Ltd, een Israelisch bedrijf dat gespecialiseerd is in nanotechnologie en met de FlashBattery een technologie heeft ontwikkeld die het mogelijk maakt om elektrische accu’s binnen enkele minuten op te laden. FlashBattery is echter nog niet aanwezig op de nieuwe Fuso eCanter.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*